MEER ENERGIE, STAP 3-6… DOEN!!!

DE 8 FASES VAN AFVALLEN EN ENERGIE KRIJGEN ZONDER ONZIN ADVIES!

Weet je nog waar ik in mijn vorige blog mee eindigde?

Neem altijd minimaal een maand de tijd om op zoek te gaan naar het patroon dat voor jou werkt. PROBEREN, PROBEREN, PROBEREN en…..

Stap 3   |             Kei hard FALEN

Bij het zoeken naar dat patroon ga je een paar keer op je bek. Het gaat een keer mis, het voelt een keer niet goed en je raakt een keer gefrustreerd.

Wat doe je dan?

LEKKER FALEN EN DOORGAAN!

Twee puntjes waar je over na kan denken.

 • Denk eens na over wat je vroeger deed waardoor je faalde om je doel te behalen
 • Denk eens na over wat er nu zou kunnen gebeuren waardoor je zou kunnen falen

Maak hier een lijstje van en vink alles in een maand af. Heb je gefaald dan weet je wat je anders moet doen de volgende keer en hoef je het niet nog een keer te doen. Iets met een ezel en een steen!

FALEN = LEREN

Stap 4   |             Samen doen

Iedereen denkt altijd maar dat hij/zij het zelf kan. Maar WAAROM ZOU JE?

Er zijn zoveel mensen om je heen die je kunnen en willen helpen. Ik maak ooit mee dat mensen die ik coach en mij dus betalen daarvoor, mij niet om hulp vragen als ze ergens tegenaan lopen, maar wachten tot een volgend gesprek…

HUH??!!! Dat is toch mijn werk of niet dan? Coachen houdt niet op bij 1 gesprekje of training in de week. Als dat wel zo is ben je een waardeloze coach!

Ik zeg altijd als ik ze dan spreek dat ze mij € 5000,- per week mogen betalen zodat ze zeker hulp vragen. Goede stok achter de deur. Doen ze niet helaas.

Vraag een COACH, zoek een BUDDY of een TRAINER. Of post het op facebook en zeg het tegen je vrienden. Dat geeft al een sociale stok achter de deur.

P.s. als je mijn webinar volgt heb ik een hele toffe stok achter de deur voor je.

Stap 5   |             Anders eten OF NIET?

Als je al goed op je eten let hoef je niks te veranderen. Als je geen resultaat boekt waarschijnlijk wel. Mijn focus is altijd om meer energie te krijgen in de eerste weken. Die energie kun je gebruiken om effectief te trainen, bewegen en met je doel bezig te zijn.

Daarna ga je letten op je calorieën.

Afvallen = minder eten dan je verbrand.

Dan nog letten op je macro nutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) zodat je voeding in balans is en je geen voedingstekorten creëert.

Abracadabra is het niet maar ik vertel in mijn webinar meer hierover!

Stap 6   |             Bewegen en trainen

Je moet sowieso voldoende bewegen. Ik heb bijvoorbeeld een sta bureau om aan te werken zodat ik niet de hele dag zit. Maar daarnaast wandelen, fietsen, lopen, zwemmen etc. is wel effectief.

Als het gaat om trainen heb ik 1 advies. Heb je er verstand van? Daarmee bedoel ik dat je resultaat boekt met je trainingen. Dan ga effectief trainen zoals dat voor jou werkt. Geen verstand van? Schakel een trainer in (die resultaat boekt bij zijn deelnemers).

Kies het liefste wel voor functioneel en divers trainen. Liefst een vorm van krachttraining.

 

Stap 3 t/m 6 gaan echt over het DOEN. Dingen doen die verandering teweeg brengen. Ik ben heel benieuwd welke van deze stappen jij op dit moment totaal niet doet maar wel zou moeten doen.

LAAT IN EEN REACTIE weten welke stap jij echt moet gaan veranderen.  Als beloning voor je reactie krijg je mijn weekmenu t.w.v. € 19,95 cadeau dus laat horen.

 

Vergeet niet om jezelf aan te melden voor de ONLINE TRAINING. Klik hier!

 

Gezonde groet,

Bart

59 thoughts on “MEER ENERGIE, STAP 3-6… DOEN!!!”

 1. Wat ik zou moeten veranderen? Meer bewegen/ sporten. Maar een sportschool ben ik na 2x al wel beu. Dus moet het iets anders worden wat ik niet zo snel beu ben en ik kan passen in mijn onregelmatige werkschema.

  1. Hallo Ine, het hoeft niet altijd meer te zijn. Maar er zijn echt heel veel opties als het gaat om sporten. Natuurlijk is sporten niet het enige waar je iets mee moet doen maar als dat het is zou ik een einddatum kiezen. Op die dag MOET je een soort training hebben gevonden die voor jou werkt. Iets wat met onregelmatig werk lukt en wat je echt leuk vind en motiveert. Dus op zoek naar trainers, bootcamp, crossfit, sportscholen… overal proeflessen doen en op je einddatum maak je een besluit! Kom je uit Gemert, Uden of Veghel of de buurt? Dan kun je bij mij een proefles komen doen 🙂 P.s. zeker aanmelden voor mijn online training!

 2. Wat ik moet veranderen en al mee bezig ben is mijn voeding. Bewegen misschien ook nog wel iets meer, maar dat komt goed, ga binnenkort extra crossfit les doen in de week.
  Voeding blijft wel mijn puntje. Lactose-intolerantie, wat het voor mij soms wel lastig maakt.

  1. Goed bezig Anne met een extra training. Als je voeding het punt is moet je zorgen dat je meer kennis van je eigen lijf krijgt. Door lactose intolerantie heb je dat natuurlijk een heel eind maar vooral leren wat echt voor jou werkt en wat niet. Ga ik in mijn online training behandelen! 🙂

 3. Ik ben erg benieuwd naar het menu. Ben de laatste tijd veel aan het experimenteren met vegetarisch koken en groenten op andere manieren bereiden dus ik ben benieuwd.
  Anders eten is toch het grootste punt, de lekkere verleidingen weten te weerstaan en mezelf op een gezonde manier trakteren.

  1. Die komt morgen jouw kant op. Qua voeding is het vooral de structuur waar je op moet letten. Calorie inname overdag en wat je eet zorgt voor de energie en resultaat. Ga ik het in mijn online training over hebben.

  1. Hey Martin, dan is sporten zelf niet het probleem maar je energie. Dit zit in je voeding, structuur van je dag of stress. Meer energie krijg je heel snel door de juiste voeding. In mijn online training ga ik het daarover hebben. Snel aanmelden 🙂

 4. Hoi Bart,
  We hadden er het vanochtend nog over. Stap 3 moet ik veranderen, dat ik niet baal als ik faal en het als een leermoment ga zien. Daar is nog wel werk aan de winkel en ik wil je bedanken dat je me dat vanochtend deed laten inzien!
  Stap 5 moet ik ook veranderen. Ben weer veel suiker aan het eten en zo raak ik weer in een vicieuze cirkel. Wat me gaat helpen is om voorlopig weer een eetdagboek (in de app) bij te houden. Niet zozeer op calorieën maar wel als stok achter de deur. Ik wil namelijk niet dat ik “foute” dingen op moet schrijven Wie weet dat dat me weer iets meer motiveerd. En een buddy zou ook fijn zijn.

  1. Hey Rachida, graag gedaan natuurlijk 🙂 Bijhouden kan inderdaad al een stok achter de deur zijn. En elke dag in een notebook opschrijven: FALEN = LEREN!

 5. Ik moet echt leren om in de avond minder of niet meer te snoepen. Helemaal niet de hoeveelheden die ik nu eet. Ik ga dat veranderen!

  1. Als je zoveel behoefte hebt om te snoepen is de kans groot dat je overdag te veel (snelle) koolhydraten (suikers) eet waardoor je daar behoefte aan hebt. Te weinig (eiwitten) overdag eten kan ook.

 6. Sinds ik ‘anders’ ben gaan sporten merk ik zeker verschil. Het is echt een aanrader als je je conditie en kracht wilt verbeteren. Van stap 5 ga ik zeker nog veel dingen opsteken.

  1. Snap ik als je als een beest traint 🙂 Stap 5 gaan we in de workshop komende donderdag (voor leden) uitgebreid behandelen. Maar ook de online training kan je helpen.

 7. Ik moet mijn voeding veranderen. Ik denk dat ik vaak al heel gezond bezig ben maar toch val ik niet af. Ook vind ik het moeilijk om gezond eten vol te houden ik grijp al snel naar koeken, chips enzo.

  1. Ik denk dat je het meer in de structuur en de variatie van voedingsstoffen moet gaan zoeken. Heb je jezelf voor de online training aangemeld Neeltje?

 8. Ik denk dat mijn eetpatroon wel goed is en afgelopen jaar heb ik daar keihard aangewerkt. Af en toe heb ik nog een zgn. “Vreetbui”. Daar moet ik dan van achterhalen waar dat vandaan komt (falen=leren). En ik zou meer moeten bewegen. Zeker op mijn wekdagen (kantoorbaan) is dat erg lastig.

  1. Meer bewegen is nooit lastig. Als je dat tegen jezelf zegt wordt het al een stuk moeilijker. Maar misschien is meer in jouw hoofd zoveel dat het met je planning niet haalbaar is. 30 minuten per week wandelen kan al meer zijn toch. Stukje mind-set waar je aan kunt werken denk ik. Dat zit in stap 1 en ik ga in de online training uitgebreid behandelen.

 9. Ik moet af van “alles of niks”.
  Mezelf niet alles ontzeggen maar ook niet na 1 stukje chocolade denken: nu heeft het toch allemaal geen zin meer en dus de hele reep maar opeten.

  1. Alles of niet werkt prima hoor… in een voetbalwedstrijd als je 10 minuten voor tijd met 2-0 achter staat 😉 Maar inderdaad. Niet balen van een stukje chocolade en die ook gewoon eten. Wat je vooral moet gaan doen is BEWUST kiezen voor die chocolade en bij je andere maaltijden rekening houden met die bewuste keuze.

 10. Wat ik echt wil gaan veranderen is niet bezig zijn met 1000 dingen tegelijk in periodes waarin de stress hoger is. Uiteindelijk vermoeid het enorm maar is de effectiviteit een stuk lager, want niets raakt af.
  Plannen, doen en afmaken blijft juist bij drukte belangrijk. Telt ook voor de basis als boodschappen doen, koken, overdag fatsoenlijk eetmomenten pakken en sporten gewoon inpassen i.p.v. op het laatste moment bedenken dat dat nu juist niet het meest praktischte is om de tijd aan te besteden.
  Ik weet het zo goed…. maar elke keer weer zijn er die faalweken om vervolgens weer te leren 😉 misschien toch maar eens een ezel laten tatoeeren op m’n arm. Of een t-shirt met opdruk “stronger than my excuses”.

  1. Net zoals 9 van de 10 andere mensen dus. Beter (haalbaar) plannen. Ik zou, of donderdag naar de workshop komen of de online training volgen. Daar ga ik het namelijk zeker hebben over plannen en de chaos die daarbij vaak komt.

 11. Ik ben nu bezig met stap 2. wat wanneer eten en hoeveel.
  het moeilijkste vind ik om, wanneer ik mentaal niet lekker in mijn vel zit, van ongezonde lekkere dingen te gaan snaaien. ik grijp dan makkelijk naar kant en klare repen of chocolade. maar dit is denk ik ook nog een ritme / patroon vinden om gezonde lekkere snacks van te voren klaar te maken zodat ik die dan kan eten.

  1. Ongezond eten moet gewoon kunnen. Het belangrijkste is vooral dat je er niet naar snakt en je lichaam er niet naar vraagt maar dat je het gewoon bewust in je mond stopt. Is het omdat je de verleiding niet kan weerstaand dan is het fout. Dat zit in wat je eet en je mind-set. Gaan we aan werken in de online training!

 12. Hmmmzzzz.. denk dat voor mij punt 4 en 5 geldt.
  Aan punt 4 ben ik al bezig (doe samen hardlopen met een vriendin) maar vind het heel moeilijk om anderen “lastig te vallen” met vragen om hulp. En punt 5… ja ach..daar heb ik een hele grote schop onder mijn achterste nodig. Ik ben glutensensitief ( ben niet allergisch voor gluten maar reageer er niet goed op) en betrap mezelf er regelmatig op dat ik toch uit gemakzucht brood etc eet en het ongemak voor lief neem. Dus dat is een punt waar ik echt aan moet werken.

  1. Punt 4 is een kwestie van vragen. Je valt niemand lastig. Dat is pas als de ander NEE zegt en je gaat door. Hulp vragen is menselijk en mensen die om hulp vragen boeken meer resultaat dan mensen die dat niet doen. Zoek die buddy en gas erop. En anders neem je mij maar als coach. Bij mij is het mijn werk om die schop te geven 😉

 13. Wat ik moet veranderen zijn eigenlijk twee dingen:
  – Ik vind snel een reden om toch mezelf op iets lekkers te trakteren en achteraf baal ik dan ontzettend. Hier heb ik net ook al iets voor bedacht en hoop dat het me gaat helpen. Heb een bericht aan mezelf geschreven dat ik van mezelf moet lezen voordat ik naar iets lekkers snak.
  – Door beter op mijn voeding te letten hoop ik meer energie te gaan krijgen. Op dit moment is dat namelijk ver te zoeken. Hopelijk kan ik over een tijdje zeggen (nu ik mezelf weer een schop onder de kont heb gegeven) dat dit is gelukt.

  We gaan ervoor 🙂

  1. Ik heb 3 blokken op mijn telefoon met apps enzo. Boven elk blok staat een tekst. Zo staat op de hoofdpagina “Wat ga je doen?” om mezelf eraan te herinneren dat ik wel iets zinvols op mijn telefoon moet doen. Werkt heel goed en ik denk dat dat zo met eten ook kan werken… maar… met eten zou je dat zelf ook bewust moeten doen 😉 Goed dat je ervoor gaat. Mocht de schop niet hard genoeg zijn… ik kan goed schoppen! 🙂

 14. 3x per week sport ik intensief maar het resultaat blijft in mijn ogen uit. dat komt omdat ik mijn voeding niet op orde heb. Elke keer start ik weer gezond en goed en dan komt de suikerbehoefte en val ik iedere keer weer terug. enorm frustrerend en heb de juiste manier nog niet kunnen vinden…

  1. Sporten alleen is helaas niet voldoende. Als je meer eet dan je verbrand blijf je aankomen. Je structuur en WAT je eet overdag zorgt vaak voor die suikerbehoefte. Vaak heb je niet in de gaten dat je zoveel snelle koolhydraten. Heb je jezelf aangemeld voor de online training want daar ga ik het uitgebreid over hebben.

 15. Ik vind je blog meer dan duidelijk!! Ik heb vorig jaar met je getraind en kan alleen maar zeggen dat je super eerlijk bent, een goede coach met je hart op de juiste plek… alles wat je me meegegeven hebt zorgt nu in deze moeilijkere periode dat ik nog steeds een stok achter de deur heb en weet waar ik me het beste bij voel, waar ik dus meer energie van krijg!
  Ga zo door en hopelijk kunnen we snel weer samen trainen!!!

 16. Sinds 2 jaar woon ik op mezelf voor mijn studie, in die 2 jaar ben ik rond de 10kg aangekomen, terwijl ik juist heel goed op weg was.. Mijn regelmaat is weg, bij lange dagen zocht ik naar een snelle hap ipv iets gezonds te maken etc..
  Na deze week ga ik weer thuis wonen ivm stage en wil ik het weer oppakken, tot die tijd vaak geprobeerd maar niet vol kunnen houden omdat ik “een stok achter de deur mis”. Ervoor had ik een sportschool die mij kende en was ik onder begeleiding van een voedingsconsulent. Bij mij blijft alleen mijn vetpercentage erg hoog, ondanks dat ik echt niet dik ben..
  Afgelopen week zat ik vooral in “tentamenstress”, heb erg veel behoefte aan chocolade, daarbij val ik wel af? (Deed mee aan een fitchallenge van 10dagen met metingen/voeding). Waarbij ik mij er niet heel erg aan mijn schema heb gehouden.
  Sporten zelf vind ik leuk en haal in energie uit, bij een sportschool in mijn studentenstad voelde ik mij niet fijn, slechte instructeurs en geen aandacht voor je wanneer je “door je rug” ging.. Sinds vorige week zit ik weer bij mijn oude sportschool.

  1. Hey Linda, eerlijke reactie. Tof dat je dat zo openlijk deelt. Nu alleen zaak om stappen te zetten die ervoor zorgen dat je daarna NOOIT MEER opnieuw hoeft te beginnen. Ik zal je een dom en simpel voorbeeld geven van mezelf. Ik drink nu de hele dag water zonder dat ik erbij nadenk. Kostte me 3 maanden om daaraan te wennen. Daarvoor was het ijsthee, energy drink, cola etc. etc. Het gaat om gewoontes en juiste principe aanleren en VOLHOUDEN. Ik wil graag je stok achter de deur zijn 🙂 Ik zie dat je aangemeld hebt voor de online training. Tip! Aan het einde komt jouw stok achter de deur 🙂

 17. Na mijn blessure niet veel kunnen sporten, en daarvoor iedere dag en soms wel 2 x per dag,
  ook voeding werd een drama veel slechte dingen eten en weinig creativiteit.
  Sinds een paar weken weer een heel eind terug op niveau, nu de voeding nog. Hoop dit ook snel te kunnen veranderen.

  1. Begrijpelijk natuurlijk Rik. Maar blessures zijn nooit een reden om andere dingen te verzaken. Als ik een blessure heb ga ik JUIST focussen op mijn voeding om mijn gebrek aan beweging te corrigeren. Daarbij kun je met de meeste blessures nog heel veel wel doen. Het is een stukje mind-set. Fijn dat je terug bent qua trainen. Voeding ga ik je in de online training over vertellen 🙂

 18. Mijn probleem is vooral het tijd maken voor alles. Goed boodschappen doen, elke keer een gezonde maaltijd bereiden en het sporten. Op de een of andere manier vind ik werk en andere klusjes altijd belangrijker.
  Ben er inmiddels wel achter dat brood echt funest is voor mij. En dat terwijl ik dat best heel lekker vind….

  1. Hey Monica, het klinkt alsof je eerder moeite hebt met planning en die opvolgen. Als je jezelf aan de planning houdt maak je op de juiste momenten de juiste dingen klaar en dan zijn werk, klusjes en eten even belangrijk. Zeker de online training volgen 🙂

 19. Hey Bart,
  Het klinkt allemaal niet zo moeilijk maar helaas is het dat wel…
  Sporten doe ik al goed, maar dat eten hè. Alles is zo lekker en ik lijk niet snel genoeg te hebben. Daar zou ik echt wel wat resultaat kunnen behalen maar ik mis idd een goed voedingsadvies en een goeie stok,haha….

  1. Hey Shirley, Zeker de online training volgen. Die stok achter de deur gaat dan goed komen. Als je niet snel genoeg hebt eet je gewoon niet de goede dingen. Consistent het juiste patroon aanhouden en bewust kiezen voor het lekkers. Tot bij de training! 🙂

 20. Momenteel ben ik al een maandje bezig met het aanpassen van mij voedingspatroon (zo veel mogelijk suiker vermijden en eiwitrijk voedsel toevoegen), wat over het algemeen goed gaat, maar soms een dagje wat minder. Meer bewegen is nog wel mijn doel, maar vind ik soms lastig om ook daadwerkelijk te gaan sporten (is dan wel ingepland en alles). Daarom probeer ik in ieder geval zo veel mogelijk lopend of met de fiets te doen om in ieder geval aan mijn half uur lichaamsbeweging per dag te komen. Ik ben me er van bewust dat dit een mindset dingetje is, maar het blijft lastig.

  1. Goed bezig! Nu alleen zorgen dat je het meer dan een maand en zelfs de rest van je leven volhoudt. Klinkt als of je steeds op het randje van terugval zit. Wat logisch is als je niet het juiste patroon hebt, maar wat doet en misschien ook iets te veel wil doen in plaats van gewoon doen. Voor die mind-set heb ik in de online training een mooie stok achter de deur!

 21. Nou, ik mag zeker stap 2 en 3 gaan verbeteren…
  Vooral de discipline opbrengen om maaltijden goed te plannen. Als ik eenmaal een planning heb gemaakt kan ik me hier redelijk goed aan houden.
  Maar er gaat (vooral nu in het begin hoop ik) voor mijn gevoel zo ontzettend veel tijd zitten in het plannen van maaltijden en wat dan te eten, dat ik na een paar weken dit gewoon al ga verzaken en uiteindelijk dus niet meer doe.
  Ik houd niet van smoesjes en kan dan heel geïrriteerd raken van mezelf maar de afgelopen tijd heb ik het zo ervaren:
  Ik heb een mega onregelmatig leven, dus vind het dan heel lastig om te plannen wat op welk moment te eten (hoe lang kost de bereiding, heb ik een keuken ter beschikking of moet het al klaar zijn op moment van eten, kan ik het tussendoor koel houden of moet het ‘hittebestendig’ te bewaren zijn, is het enigszins eetbaar in de auto of kan ik gewoon aan een tafel zitten en eten) en om dan ook nog variatie aan te brengen kost veel online-zoektijd. Daarnaast houd ik niet van verspilling dus als ik bijvoorbeeld een maaltijd eet met 100 gr spinazie: de supermarkt verkoopt dit in verpakkingen van 300 gr, dus dan wil ik die overige 200 gr zo snel mogelijk in een andere maaltijd verwerken omdat invriezen niet lekker is/vergeet te ontdooien dus weer een mislukt plan.
  Dat zijn de voornamelijkste smoezen waardoor ik ga verzaken en het lastig vind om het vol te houden om te plannen. Want dat plannen moet ook gepland én gedaan worden! Dus dan neem ik me voor op zondagavond even te gaan zitten om te verzinnen wanneer ik wat ga eten, maar zie ik er zo tegenop dat ik het niet doe.
  Wat bewegen en sporten betreft lukt het me wel de discipline op te brengen dit overal omheen te plannen en ook te doen, maar die planning van eten blijft een crime..

  1. Mooie quote: “Dat zijn de voornamelijkste smoezen waardoor ik ga verzaken en het lastig vind om het vol te houden om te plannen.” Nu uit de wereld is dat het smoezen zijn kun je bezig zijn met resultaat boeken. Stop met zo hard plannen! Je bent er gewoon niet goed in want anders zou het wel werken. Je maakt je druk om de verkeerde dingen en je maakt geen keuzes op basis van gevoel. Bij welke maaltijden en producten voel je jezelf goed? En welke zijn makkelijk om mee te nemen met onregelmatige dagen. Daar ga je mee beginnen. Mijn advies… volg de online training maar ga daarna absoluut mijn FIT Online programma volgen. In 3 maanden verander je je leefstijl en je mind-set volledig. En die mind-set is het belangrijkste volgens mij.

 22. Door diverse omstandigheden kon en mocht ik een tijdelijk niet sporten. Nu net 6 weken bezig met bootcamp en ook anders gaan eten. Dat gaat gelukkig goed. Maar mijn energielevel blijft helaas laag. Eind van de week lig ik vaak al rond 20.30 uur voor pampus. Daar baal ik van. Ik hoop op tips van je hieromtrent.

  1. Ook zonder sporten kun je hoog in je energie zitten. En er is een verschil tussen niet kunnen sporten en niet kunnen bewegen. Als ik een blessure heb focus ik me extra op mijn voeding en beweeg ik zoveel mogelijk zoals ik kan. Met een gebroken been kun je nog steeds veel bewegen. Ik adviseer je om te werken aan je structuur. Met name inname van snelle koolhydraten en meer eiwitten en langzame koolhydraten eten. In de online training ga ik het hierover hebben.

 23. Ik moet van mijn alles of niks mentaliteit af. Het ’s avonds snoepen moet eraf. Doel is om meer energie te krijgen, nu plof ik ’s avonds nadat de kinderen op bed liggen moe op de bank en ga dan snaaien.

  1. Alles of niks werkt inderdaad niet. Je moet gewoon kleine stapjes nemen en steeds iets aanpassen. Als het een keer fout gaat niet van balen maar van leren. Als je trek hebt in zoetigheid eet je waarschijnlijk gewoon te veel snelle suikers en te weinig eiwitten en langzame koolhydraten.

 24. Pas bevallen van mijn 2e zoontje nu 9 weekjes oud.
  Ik probeer mijn voeding goed te doen maar heb soms geen idee waarmee ik bezig ben… Vind sporten erg lastig als moeder ben veel moe hoofdpijn en futloos! Falen is leren maar heb soms het idee dat ik helemaal niet leer! Stil sta en niet verder kom! Er moet toch een x een doorslag komen ?!

  1. Wat je nodig hebt is een paar stapjes waardoor je jezelf snel beter voelt. Als je niet leert dan stel je niet genoeg vragen denk ik. Heb je geen coach om vragen aan te stellen dan is het eerste stapje misschien wel een coach 😉 Volgende week geef ik een stok achter de deur online 🙂

 25. Tja, ik zou wel minder willen snoepen meer willen sporten. Lukt aardig maar ik ben nog niet tevreden. Lastig tijd te vinden met werk en 2 kleintjes!

  1. Hallo Nijntje (haha), ik zou wel minder willen snoepen? Dan stop je het toch niet in je mond 😉 Ik snap je struggle hoor. Maar lastig tijd vinden met werk en kleintjes is helaas geen excuus. Het gaat erom wat je met de tijd doet die je wel hebt of die je wel kan maken. Focus niet op wat niet goed gaat maar op wat je allemaal WEL kan en WEL bereikt hebt. Dat maakt het veel makkelijker.

 26. Wij zijn allebei al een paar jaar bezig met gezonder eten en in het begin is best moeilijk en wat mag en wat niet. Maar zijn we een paar jaar bezig en nu is het meer een gewoonte geworden en ook makkelijker. En ja ik zondig ook wel maar dan voel ik me niet schuldig. Merk gewoon dat ik meer energie heb.

 27. Dag Bart,
  Ik let doordeweeks best goed op mijn eten en drinken maar merk dat ik in het weekend en tijdens vakanties soms de structuur helemaal kwijt ben. Dat helpt me niet in mijn doel, paar kilootjes afvallen.

  1. Dat is bij de meesten zo Marloes. Maar het gaat er juist om dat je in de periode dat je planning even anders loopt je wel een bepaalde structuur aan houdt waar je resultaat mee blijft boeken. Ga je de online training volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *