Blog Over Bart Contact Gratis intake Inloggen

Detoxen met een citroensapkuurtje...

detox fitspiration Apr 18, 2019
 • Je lichaam in 5 dagen ontgiften met super simpele kuur?
 • Volop energie krijgen door powersmoothies om je lichaam volledig te reinigen?
 • Je lever schoonmaken met een citroensapweek?
En zo kan ik nog honderden andere detox-achtige titels, slogans of programma namen benoemen. Helaas is het een en al onzin. En ik hoor je denken dat dit mijn mening is of ervaring hebben met een detoxkuur die je op dat moment echt heel veel energie gegeven heeft of waar je in een paar dagen een paar kilo door bent kwijt geraakt. Maar toch ga ik je zeggen dat het niet goed is om het met sapjes, citroenkuurtjes of acaibessencapsules te doen.
 
Het is onnatuurlijk en zorgt op lange termijn vaak juist voor het tegenovergestelde effect. En daarom is het ook duur want je gooit gewoon geld weg. Wil je het wel kopen wacht dan even want dat stuur ik je een tikkie en geef ik je voor dat geld 10 tips die meer waard zijn en meer resultaat geven.
 
Maar ik dwaal af...
 
Toxisch versus detox in Jip & Janneke taal...
 
Toxisch
Je lijf kan toxisch worden door allerlei processen en externe factoren. Denk aan het eten van een dropje waardoor je bepaalde stoffen binnen krijgt die je lichaam niet goed kan verwerken en waardoor je gifstoffen vasthoudt. Maar denk ook aan te weinig vochtinname waardoor je lichaam die afvalstoffen niet kan afvoeren. Daarnaast kun je dan ook nog denken aan straling van alle wifi-apparaten in je huis en alle autogassen die je inademt. 
 
Bij al factoren is de kans aanwezig dat je lichaam toxisch wordt. Ongezonde voeding en te weinig bewegen zorgt er altijd voor dat je (meer) toxisch omdat je systeem nou eenmaal minder goed functioneert en dus minder goed afvalstoffen afvoert.
 
Detox
Detoxen is letterlijk ontgiften van je lichaam. Opruimen van afvalstoffen. De afvalstoffen uit je lever moeten eruit, afvalstoffen onder je huid wil je weg hebben zodat je huid losser wordt en je wil geen afvalstoffen vast houden in je maag en darmen want je neemt gewoon minder goed op en haalt dus minder uit je voeding. Detoxen zorgt ervoor dat die opruiming gebeurt.
 
En nu is het natuurlijk de vraag wat je kan doen om je lichaam flink te detoxen...???
 
NIKS!!!
 
Je lichaam is een zelfregulerend systeem. Het ruimt zelf alles op wat opgeruimd moet worden......... mits je het geeft wat het nodig heeft. En DAT is nou net wat de meeste mensen niet doen door de rommel die ze eten, tekort aan beweging, weinig water drinken en een slecht slaap en rustpatroon.
 
Het nemen van een kuurtje wat zogenaamd een reinigende werking heeft is een heel slecht idee omdat het je lichaam vaak overbelast. Je krijgt een veel hogere dosis binnen dan wat je daadwerkelijk nodig hebt waardoor je je lichaam juist overbelast en juist meer toxisch wordt.
 
Om een voorbeeld te noemen. Veel mensen doen een 'detox' met een citroensap kuur waarbij ze niks of nauwelijks eten en alleen citroensap drinken omdat citroen een reinigende werking heeft. Wat gebeurt er met je lijf als je dat doet?
 
Je bent eigenlijk aan het vasten. Je krijgt net genoeg energie en vocht binnen om overeind te blijven staan en je lichaam wordt 100% zeker leeg gemaakt. Dit kan energie geven of je meer concentratie en focus geven. Maar helaas is de kans groot dat dit bijna alleen maar komt omdat je andere rommel niet eet en je lijf tijd en ruimte heeft om veel rommel op te ruimen die je normaal elke dag er gewoon in stopt. Maar je versneld je systeem er niet mee, je ruimt niet alles op, je stofwisseling gaat niet sneller want daarvoor moet je bewegen, trainen en juist goed eten. En als je weer normaal  gaat eten bouw je het net zo hard weer op.
 
Dus ja, het heeft een effect maar probeer het maar eens een maand vol te houden. Dat overleef je niet.
 
Wat moet je dan wel doen?
 
Je lichaam ECHT DETOXEN doe je het beste door je lichaam te geven wat het wil, te zorgen dat afvalstoffen niet kunnen ophopen, zorgen dat je lichaam sneller draait (stofwisseling verhoogt) en vooral dat je dus werkt aan dingen die je meer energie geven of waarbij je merkt dat je lichaam er beter van wordt zoals bijvoorbeeld een minder opgezette buik of beter slapen.
 
In mijn detox programma (Body Reset Program) focus ik op 3 onderdelen:
 1. Clean eten
 2. Functioneel bewegen
 3. Ontspannen en herstellen
Heb je interesse in mijn Body Reset Program?
 
Ik ga het programma officieel op 1 mei lanceren maar je kunt jezelf nu alvast aanmelden. 
 
Hieronder kun je nog meer lezen over het programma. Als je hieronder je gegevens achterlaat krijg je binnenkort een video met meer uitleg over de inhoud en kosten van het programma.
 
 
Wat houdt het Body Reset Programma in?
 
Het programma is bedoeld om in korte tijd op een natuurlijke en schone manier je lichaam volledig te resetten, laten herstellen en je energie en hormonen in positieve zin door het dak te laten gaan.
 
Houdt er bij het programma rekening mee dat de eerste dagen vaak lastig kunnen zijn. Denk aan afkicken van suikers, denk aan hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid. Deze komt na enkele dagen terug en zal alleen maar meer worden als je luistert naar je lichaam. Als je echt echt honger heb eet dan gewoon iets extra's ook al valt het buiten het schema. Als je ECHT te moe bent om te trainen skip hem dan een keer of doe gewoon rustiger aan.
 
Zorg wel dat je junk volledig laat staan. Dat je geen maaltijden overslaat. Maak ze kleiner als je het niet op kan of minder tijd hebt (neemt).
 
Bereid jezelf goed voor en ga voor een volledige reset binnen 14 dagen.
 
10 voorbeelden van wat je gaat doen in het programma
 1. Veel water drinken
 2. Geen junk eten
 3. Geen snelle suikers eten
 4. Elke dag een mini workout
 5. Geen glutenrijke producten eten
 6. Zuivel laten staan
 7. Kies een vaste structuur voor je voeding
 8. Neem een vast slaapritme
 9. Plan je dag elke dag vooruit
 10. Train 2 of 3x per week zwaar/intensief afhankelijk van je doel en wat je kan.
 
In het programma is elk punt uit de lijst uiteraard uitgelegd en in een logische volgorde gezet en zitten er recepten en voorbeelddagen in die je precies op kan volgen zodat je niet te veel hoeft na te denken en vooral bezig kan zijn met het volhouden.
 
 
Heb je nog vragen dan kun je die hieronder altijd stellen natuurlijk of stuur me gerust een berichtje ([email protected])
Close

50% Complete

Waar moet ik het ebook heen sturen?

Ik zet je dan meteen op mijn mailinglist voor nuttige en waardevolle tips. #nospam