Geïnspireerd op Lions recept van Legally Brunette…
Hier de link maar die van mij zijn wel lekkerder sorry ladies!
Ze zijn van hun wel lekker maar net iets te chocoladig en ongeveer alleen maar vet en koolhydraten. Ik was op zoek naar iets wat even lekker is met meer eiwitten en betere vetten.
Dus ben ik gaan experimenteren en ik beloof je dat het nog niet helemaal fine getuned is.
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe 1.5-2 minuten in een kommetje in de magnetron tot het gesmolten is. Bekleed een platte liefst vierkante ovenschaal met bakpapier en giet de helft van de chocolade in de schaal en zet deze in de diepvries.
Doe de pindakaas, agavesiroop en whey eiwitpoeder in een kommetje en zet deze 30 sec. in de magnetron zodat je het tot een glad geheel kan roeren.
Doe de walnoten, havermout en de lijnzaad in een blender tot het fijn is. Mix dit in een grotere kom met de pindakaasmix.
Breek de rijstwafels in zo klein mogelijke stukjes en roer deze mee met de pindakaasmix. Als het goed is (zoals ik zei: finetunen ;)) word het een smeuïg geheel.
Haal de chocolade uit de diepvries. Smeer de mix over de hard geworden chocolade heen en druk het stevig aan tot het zo plat mogelijk verdeeld is.
Pak dan een mesje en maak gleufjes in de mix waar chocolade doorheen kan lopen.
Snijd de pinda’s in stukjes.
Giet de rest van de chocolade er overheen en laat het over het geheel uitlopen.
En dan de pinda’s… Zoals mijn vriendin zou zeggen…. sprinkle it like it’s the last christmas…
Zet het dan terug in de diepvries.
Als het hard geworden is haal je het uit de diepvries en snijd je het in 10 stukken en eet je er niet meer dan 1 per dag anders zit je zeker over je vetten heen.
Laat me hieronder weten wat voor recept je de volgende keer wil zien dan ga ik ermee experimenteren…
Geniet ervan!
Bart
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.