Blog Over Bart Contact Gratis intake Inloggen

Gemarineerde kip met broccoli en cherry tomaten

recepten Mar 12, 2019

Bereidingstijd | 45 min. (15 min voorbereiding + 30 min. oven)

Voedingswaarde | Koolhydraten, eiwitten, vetten, groente

Personen | 4 personen


Dit recept is echt genieten. Ik heb dit ooit gekregen van een cliënt die het al jaren voor haar gezin maakt. Elke keer heb ik er iets meer mijn draai aan gegeven om het iets gezonder te maken.

Kip uit de oven gemarineerd in slagroom en Franse uiensoep met broccoli en cherry tomaten.

Ingrediënten 

  • 500 gram kipfilet
  • 2 pakjes slagroom (ongezoet, ongeklopt)
  • Halve pak Franse uiensoep (Honing)
  • Cherry tomaten
  • 1 hele broccoli
  • Zilvervliesrijst (1 pak van 400 gram)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet 2 pannen water op het vuur voor de broccoli en de rijst.

Doe 1 pak slagroom in een ovenschaal met een halve pak Franse uiensoep en mix dat met een garde. Snijd de kip in reepjes (snel klaar) of maak sneden in de hele kipfilet (extra mals). Leg de kip in de ovenschaal en smeer de slagroom over de kip. Snijd de cherry tomaten in tweeën en leg deze tussen de kip in de slagroom. 

Zet de kip (10-15 min.) in de oven en snijd ondertussen de broccoli in stukjes en doe dit in een pan. Doe de rijst in de andere pan en kook ze allebei tot ze gaar zijn. 

Haal de kip uit de oven en draai de kip even om en giet daar nog een pakje slagroom overheen. Doe de kip met slagroom en cherry tomaten nog eens 10-15 min. in de oven.

Giet de rijst en de broccoli af en doe de broccoli bij de kip in de ovenschaal en zet deze nog 5-10 min. terug in de oven.

Maak een bedje van rijst en schep er een portie van de schotel op.

Bon appetitos!

Close

50% Complete

Waar moet ik het ebook heen sturen?

Ik zet je dan meteen op mijn mailinglist voor nuttige en waardevolle tips. #nospam